we zijn aangekomen in Manila

Door: Heidi

Blijf op de hoogte en volg Familie

22 Juli 2012 | Filipijnen, Manila

Hallo daar allemaal,

Na een reis waarin we zijn opgestegen, snel de koffie achterover moesten gieten omdat we al weer moesten landen zijn we vanmorgen om 11.15 uur geland in Manila.
Het was een goed gevoel om hedenochtend te vertrekken vanuit Bacolod. Langzaam aan komt thuis in zicht en dat is iets waar we allemaal ontzettend naar verlangen. Je kunt wel merken dat hoe graag je het ook wilt het voelt niet als een vakantie en omdat het hier absoluut niet toeristisch is kun je daar ook op die manier niet van genieten. Sibo en Donna waren er alle 2 helemaal klaar voor. Donna voelde zich prima op het vliegveld en heeft het ook super gedaan in het vliegtuig. Bij het vaart maken om de lucht in te gaan keek ze wat angstig maar 5 minuten later lag mevrouw heerlijk te pitten.
Gisteravond nog even afscheid genomen van de obers, want Sibo ging zijn vriend wel missen huilde hij gisteren, dus even op de foto als herinnering.
Het was gisteren op het resort weer een gekkenhuis, alle kamers verhuurd en een grote bruiloft tot in de kleine uurtjes. We hebben dus weer weinig geslapen maar dat halen we zo wel weer in.
Fred heeft ons vanmorgen naar het vliegveld gebracht en ik (Heidi) was toch wel weer gespannen of alles goed zou gaan,maar wat een stress voor niets natuurlijk. Ze hebben de tickets gevraagd en verder konden we zo doorlopen.
Aangekomen in Manila stond Helen ons samen met Lito op te wachten. De rit naar het hotel die ons de laatste keer dik anderhalf uur kosten legde we vandaag in een kleine 30 minuten af.
En wat denk je te vroeg de kamer was nog niet klaar we moesten maar op 2 uur terugkomen (het was nu 12.30). Aangezien het regende we 2 drukke, vermoeide en verveelde kinderen bij ons hadden en we voor ons gevoel nergens naar toe konden, zijn we maar naar de dichtbijzijnde supermarkt gegaan. We dachten hier wat inkopen te kunnen doen voor het avondeten aangezien we nu een heerlijke keuken hebben. Helaas als je wilt snacken heb je volop keus maar zelfs een potje jam is er niet.Wel hebben we wat drinken gekocht en hebben we op de hoek een red ribbon ontdekt. Hier kun je lekkere koffie met heerlijke cakjes nuttigen. Hier hebben we vervolgens ook onze tijd doorgebracht. Omdat we de 1e nacht hier al een andere kamer dan geboekt hadden gekregen heb ik toen meteen doorgegeven dat we wel de juiste kamer wilde. Dus bij aankomst gevraagd en ja we hadden de one bedroom suite. Daarna mijn vraag dit is dus voor 4 personen, en heeft naast het bed een slaapbank? ja ja dat klopt was het antwoord. Toen we eindelijk om 14.30 uur op de kamer mochten was er dus geen bedbank. De man van de koffers heeft meteen de receptie gebeld die mij toen wilde spreken. Ik kon voor 19 euro per nacht meer een bed bij laten plaatsen en dan kon er 1 op de bank. Nou je moet iets dus doen maar dan maar wel even een probleem ervan gemaakt. Ik heb dus ook gevraagd hoe er normaal gesproken geslapen wordt als je hier 2 volwassen en 2 kinderen hebt. En wat denk je wat ze zeiden???? allemaal in het king size bed. Echter is hier king size 160 breed, dan zullen ze hier wel niet vaak hollanders hebben wat die kunnen dan niet slapen.
Nou ja verder is de kamer werkelijk prima in orde het is echt een huiskamer waardoor het ook wel een klein beetje vertrouwd is het is en blijft een zakenhotel en er zitten nogal wat regeltjes aan. We mogen namelijk met korte broek en slippers niet de eetzaal in. Morgenvroeg maar even kijken of het met kuitbroek en nette slippers wel mag!!!!
Omdat we nog niet konden koken hebben we hier dan toch maar wat eten besteld wat overigens erg goed smaakte.
Morgen naar de ambassade en daarna maar even door Helen laten afzetten bij een supermarkt voor de boodschappen van deze week. Morgenmiddag weer een belangrijk punt gezet en weer een dag dichter bij huis. Het lijkt erop dat Donna het goed in de gaten heeft en er ontzettend veel zin in heeft.
Fijne zondag nog en tot morgen.

doeii

• 22 Juli 2012 - 12:17

Fam. Geleynse:

Wat een gedoe zeg met de bedden. Daar word je niet vrolijk van en met korte broek en slippers naar het ontbijt...pfffff.
    Ik kan me goed voorstellen dat jullie naar huis verlangen!
    Hou nog even vol en dan mag je met zijn viertjes naar huis!

Marloes, KW, Sofie & Tobi

• 22 Juli 2012 - 18:26

Pap En Mam Bus:

fijn dat jullie goed zijn aangekomen in Manilla weer een stapje dichter bij huis groeten en knuffels van ons

• 22 Juli 2012 - 19:13

Karin:

Fijn te lezen dat de vlucht is goed gegaan. De hotels zitten niet echt mee;-)
    Gedoe allemaal. Succes met het bezoek aan de Nederlande ambassade. Ik hoop dat wij daar ook snel staan ;-)

Liefs Karin